duminică, 20 decembrie 2009

Despre zodii


Berbecul (foc) reprezinta Casa 1-a solara, a vietii, deci e plin de initiativa, energie, si trece mereu prin noi inceputuri. Ii plac persoanele sincere, fara ascunzisuri, si un pic nebune.
Taurul- (pamant)Casa a 2-a solara-a banilor, are o relatie foarte stransa cu posesiunile materiale de orice fel. E un gurmand, apreciaza confortul si linistea, dar e rafinat si cu un simt estetic dezvoltat.
Gemenii-(aer)Casa a 3-a-a colaboratorilor-isi fac usor prieteni, sunt rationali si comunicativi. Le lipseste romantismul, dar sunt cuceriti prin umor. Sunt foarte inteligenti si interesati de multe domenii, dar nu le lipseste si o doza de rautate care-si face simtita prezenta prin mici ironii.
Racul-(apa)Casa a 4-a-a caminului, a vietii interioare, a radacinilor-e foarte legat de camin, de trecut, de amintiri. E o zodie de apa, sensibila, dar si incapatanata si foarte posesiva.
Leul (foc) -Casa a 5-a-a dragostei, a copiiilor, e vesnicul copil ce nu-si pierde niciodata pofta de viata, mereu indragostit. Straluceste intr-un grup si nu suporta critica. Nu se simte bine daca nu e in centrul atentiei, apreciaza luxul si nu suporta vulgaritatea.
Fecioara-(pamant) Casa a 6-a-a sanatatii-are o relatie speciala cu corpul ei si e foarte meticuloasa si ingrijita. Tipicara, ordonata, e genul care isi face mereu liste cu ce are de facut, si ii lipseste spontaneitatea.
Balanta- (aer)Casa a 7-a-a parteneriatului, a casatoriei-se lupta mereu intre 2 extreme, intre echilibru si dezechilibru, traieste prin oamenii din jurul sau, iar masculinul si femininul se impletesc intr-un mod ceva mai neobisnuit in aceeasi persoana. Interesata de arta, muzica, de obiecte de decor, devine usor susceptibila si neincrezatoare.
Casa a 8-a, a mortii, a transformarii, reprezinta Scorpionul, (apa) zodia capabila sa transforme orice din jurul sau, cu un interes special pentru ocultism si lucruri ascunse. Se spune ca e cea mai puternica zodie. Poate fi cel mai devotat prieten, dar si cel mai aprig dusman, caci Scorpionul e foarte razbunator, si nu uita niciodata o jignire. Are rabdare si abilitati practice, dar si o anume maleficitate.
Sagetatorul-(foc) Casa a 9-a, a religiei, este legat de experientele spirituale, de calatorii reale sau imaginare, e visator, extremist, si de o inteligenta aparte si rafinata. Pasionat, entuziast, are nevoie mereu de noutate in viata lui, dar tine foarte mult la independenta sa.
Casa a 10-a, a carierei, a demnitatii, e reprezentata de Capricorn, (pamant) zodia ambitioasa ce face totul pentru onoare si cariera, si nu se lasa pana nu-si atinge scopurile indiferent cat e de munca. E comparat cu capra neagra, solitara, care, cu orice efort, ajunge in varful muntelui. Dar e foarte sensibil si nu are incredere in ceilalti.
Varsatorul (aer)reprezinta Casa a 11-a, a prieteniei, e mereu inconjurat de oameni, parte a unui grup, isi reprima emotiile primand rationalul ce-i ascunde marea sensibilitate. E original, inovator, dar poate deveni foarte insistent in urmarirea scopurilor sale.
Ultima zodie, Pestii, (apa)sau Casa a 12-a, a dusmanilor din umbra, au o relatie stransa cu inconstientul lor, ceea ce ii face sa fuga des din fata realitatii, dar au si o mare capacitate de sacrificiu, o imaginatie si ingeniozitate foarte bogate si o predispozitie speciala la viciu. Meditativi, se retrag adesea in lumea lor proprie din care nu vor sa fie treziti prea brusc.


Pozitia Caselor ceresti, personalizata pentru fiecare, e influentata de Ascendent. De pilda, daca avem ascendetul in Leu, atunci casa 1-a personala va fi reprezentata de Leu. Se aduc valorile Casei 1-a generale, a Berbecului, adica energia, temperamentul, instinctele, forma exterioara a comportamentului, forta vitala, inceputurile, si toate se raporteaza apoi la caracteristicile Leului. Urmeaza Casa a 2-a care va fi in Fecioara, la ale carei calitati, vor fi aduse celei ale Casei influentate de Taur, deci modul cum percepem banii, bunurile materiale va fi tipic pentru Fecioara…si asa mai departe. Deci nu numai zodia in care suntem ne influenteaza, ci si multe altele-ascendentul, casele ceresti, pozitia si aspectele planetelor, caracterele predominante-foc, aer, apa, pamant.
De asemenea, pentru intarirea increderii si a imaginii de sine, pentru mobilizare si motivatii, petrece cat mai mult timp in compania celor de acelasi element ca tine(foc cu foc, aer cu aer etc). Pasiunea caut-o la elementul opus, dar nu uita sa-ti iei scuturi de siguranta caci sigur vor iesi scantei(apa cu foc-apa stinge focul ce da in clocot apa; pamant cu aer-pamantul innabuse aerul ce oxideaza pamantul). Colaboreaza cu success cu elementul apropiat(foc cu aer, pamant cu apa), si invata de la elementul ce ti-e complet strain(foc cu pamant, apa cu aer).
Nu exista zodie buna sau rea, si nici calitati sau defecte mai mari sau mai mici la o zodie comparativ cu alta. Fecioara nu va avea niciodata stralucirea si bunatatea Leului, dar nici Leul meticulozitatea si rabdarea Fecioarei. Scorpionul nu va avea relaxarea Gemenilor, dar nici Gemenii forta Scorpionului. Taurul nu va avea rafinamentul Sagetatorului, dar nici Sagetatorul senzualitatea Taurului. Pestii nu au curajul Berbecului, dar nici Berbecul imaginatia Pestilor. Si tot asa…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu